SEYNS – KRIERETOCHT

Zondag 16 december 2018  St.Denijs – Zwevegem

Seyns-Krieretocht

Naamloos

Beste mountainbikers,

 

Zoals jullie de voorbije jaren wellicht gemerkt hebben streven we er naar om een wintertocht aan te bieden zonder ploeterwerk en willen we zowel de beginnende als ervaren mountainbikers verwennen met de mooiste onverhade paden in de regio.

Startinfo

Startplaats: basisschool in de Dalestraat 40 te 8554 St.Denijs-Zwevegem

Startuur: van 08h00 tot 11h00 (de 76 km tot 10h00)

Inschrijving: 4€ met vergunning, 6€ zonder vergunning. 76 km + 1€

Parcoursbeschrijving

We bieden 6 afstanden aan: 28/36/45/54/58/76 km

De 28 en 36 km vertrekken richting Moen om zo via Bossuit te fietsen naar het uiterste punt van de tocht, namelijk Spiere. Voor de 28 houden we het zeer rustig, weinig hoogtemeters en wisselen we de onverharde stroken af en toe af met een stukje asfalt. De rijders die de 36 km rijden fietsen een extra lus richting Zwevegem. Dit stuk is lichtgolvend maar zeker haalbaar voor iemand die af en toe eens gaat fietsen.

Wie liever meteen over de taalgrens gaat fietsen kiest voor de 45 km. Met deze bikers trekken we onmiddellijk richting Spiere, trekken we de Schelde over om zo onverharde stroken te Hérinnes, Obigies, Esquelmes en Pecq aan te doen. Deze fietsers zullen een mooi parcours afleggen met veel variatie. Hoogtemeters zijn ook hier beperkt daar we de Mont Saint Aubert niet aandoen.

Wie kiest voor de 54 en 58 km moet toch wat getraind zijn. Naast de omloop van de 45 km serveren we jullie een mooie lus op en ronde de Mont Saint Aubert. Bij het fietsen van deze lus op een zondagochtend besef je vast en zeker wat voor een mooie hobby je aan het uitoefenen bent in een prachtige omgeving en een mooie natuur!

Wie het strafste wil, wie het maximum uit zijn lichaam wil halen komt zich inschrijven voor de 76 km. Deze mountainbikers zullen eerst de vlakke lus richting Moen aandoen om daarna aan te sluiten bij de rijders van de 56 km. Een echte uitdaging.

We bieden

  • Enthousiaste medewerkers
  • Ruime bevoorradingen
  • Prima bepijling
  • Pechdiensten
  • Douches
  • Afspuitstand
  • Bewaakte fietsparking
  • Ruime zaal voor gezellige après

De Krierecrossers staan garant voor goeie organisaties. Naast de Seyns-Krieretocht organiseren ze ook de Ganzenhofkrieretocht te Avelgem. Deze Seynskrieretocht editie 2018 is reeds onze 30e VTT – organisatie!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WordPress theme: Kippis 1.15