Geschiedenis

Mountainbikeclub “De Krierecrossers” is ontstaan in 2001. Enkele Otegemse buren reden af en toe samen met de mountainbike. In het begin stippelden ze zelf ritjes uit op zondagvoormiddag maar na enkele maanden maakten ze kennis met de Vtt -tochten die georganiseerd werden in de streek. Al snel kwamen enkele vrienden de groep aanvullen en werd een club gesticht. Op deze manier ontstonden de Krierecrossers. Een Kriere = een aardepad, een onverharde strook.    

                           

In juli 2002 besloten de leden om een zomer-VTT te organiseren. De rit startte te Otegem en de rijders konden vooral genieten van de regio Avelgem – Kluisbergen.  De club bleef aangroeien en in 2006 telden we 40 leden. Iedere zaterdag en zondag werd deelgenomen aan Vtt-tochten en werd er ook al eens een groepsrit of daguitstap georganiseerd. Vanaf dat jaar werd dan ook een winter-VTT toegevoegd aan onze activiteiten. Deze tocht start telkens vanuit onze buurgemeente St.Denijs omdat we van daar uit een prachtig parcours kunnen aanbieden naar de Mt.St.Aubert.

                          

De Krieretochten zijn ondertussen gekend bij iedere mountainbiker. We streven er naar om als recreatieve mountainbikeclub te voldoen aan ieders wensen. Zowel de sportieve mountainbiker die houdt van uitdagingen kan bij ons terecht maar ook de mensen die slechts af en toe een korte tocht rijden zijn welkom bij ons.

Ieder weekend wordt er deelgenomen aan VTT-tochten, we voorzien telkens een groepsstart met de clubleden. Om de 5 à 6 weken geven we ieder lid de kans om zelf een tocht uit te stippelen.Bij deze ritten is de groepsgeest belangrijker dan het tempo.

 Alle leden ontvangen iedere week een nieuwsbrief die opgemaakt wordt door de voorzitter. In deze nieuwsbrief vinden de leden alle informatie terug over de voorbije ritten, de komende ritten en kan iedereen het reilen en zeilen van de club op de voet volgen.

WordPress theme: Kippis 1.15