Maasmechelen 2 ptn (K)

When:
november 17, 2018 all-day
2018-11-17T00:00:00+01:00
2018-11-18T00:00:00+01:00
Where:
Fietspromo VTT
Kolenmijn Limburg-Maaslaan 2
3630 Maasmechelen
België

Start 8u30

Afstanden 25344455 km

 

11de EUREGIO MOUNTAINBIKE CLASSIC IN MAASMECHELEN

Op zaterdag 18 november 2017 wordt de 11de (jubileum)editie van de Euregio MTBike Classic gereden met het Gemeentelijk Sportpark in Eisden-Maasmechelen als epicentrum. Mountainbikeclub De Toekomst uit Rekem tekende weer een schitterend en uitdagend parcours uit in de Maaslandse natuur.

Speciaal in 2017:

exclusieve toegang tot het befaamde natuurgebied CONNECTERRA (het enige MTB-event dat hier passeert!!!) *** zie onder ‘Exclusief’
mogelijkheid tot beklimming van MIJNTERRILL 3!
exclusieve toegang tot het Mechels Bos (ook hier geldt: slechts 2 keer per jaar toegankelijk, waaronder tijdens onze tocht)

DE ORGANISERENDE CLUB:

MTB Rekem is de dochter van WTC De Toekomst vzw uit Rekem-Lanaken. Samen het het Bemong Cycling Team uit Maasmechelen nemen deze clubs de organisatie voor hun rekening onder de vlag van Fiets-Promo/Golazo.

Dit jaar organiseerde de WTC-club zijn grote semiklassieker op de weg, al voor de 48ste keer: Rekem-Francorchamps-Rekem.

En nu, in de wintermaanden, staat diezelfde club present met haar jaarlijkse MTB – tocht en alhoewel de Euregio MTBike classic pas aan zijn 11de editie toe is, wordt de tocht reeds georganiseerd vanaf 1999. De eerste 10 edities werden gereden met start en aankomst in het Rijkspsychiatrisch Centrum in Rekem, waar de club steeds een welgekome gast was.

DE EDITIES 2007-16

De vorige edities van de Euregio Mountainbike Classic waren telkens een schot in de roos. Ondanks het niet altijd ideale weer namen de laatste zeven jaar telkens meer dan 1000 mountainbikers de start, met vorig jaar het record van 1750, waaronder een ganse reeks vedetten met op kop de profrenners (sommigen ondertussen ex-) Greg Van Avermaet, Tom Dumoulin, Tom Boonen, Jan Bakelants, Johan Vansummeren, Maarten Wijnants, Bram Tankink, Laurens ten Dam, Wilco Kelderman en vele andere Nederlandse en Belgische profs.

Traditiegetrouw integreren zij de tocht in hun trainingsprogramma. Even traditioneel is dit een unieke gelegenheid voor MTB – hobbyisten om in het wiel van hun idolen te rijden en … te sterven. Dit vormt telkens een uniek schouwspel: de sliert MTB – hobbyisten, die zich vastbijten in de wielen van de profs om dit enkel te lossen als de adem op is of de krampen niet meer te harden zijn.

En dat de vedetten van de fiets nog benaderbaar zijn, bewijzen zij door ook de cafetaria te bezoeken, waarbij zij sympathiek en toegankelijk blijken te zijn.

Het aantal deelnemers de voorbije jaren bewijst dat dit evenement zeer in trek is

2010: 1.114 deelnemers

2011: 1.331 deelnemers

2012: 1.186 deelnemers

2013: 1.398 deelnemers

2014: 1.558 deelnemers

2015: 1.224 deelnemers

2016: 1.750 deelnemers

PARCOURS

Het parcours omvat 4 lussen van respectievelijk 24, 34, 44 en 55 km. De korte afstanden situeren zich in de prachtige, glooiende natuur van het Nationaal Park Kempen en Maasland: de Maasmechelse bossen met adembenemende vergezichten, waarbij toch hellingen als de Meisberg en de Litzberg voor de nodige uitdaging zullen zorgen. Ook de nu al legendarische passages van de kikbeekbron, of de twee eiken en de Litzberg vormen een schitterend decor voor een avontuurlijke tocht.

Exclusief:

*** Het natuurgebied Connecterra is in de regel exclusief toegankelijk voor wandelaars. Onze MTB-Euregio Classic vormt een unieke uitzondering op deze regel: de entreeprijs voor Connecterra is inbegrepen in het inschrijvingsgeld van de Euregio MTB Classic. Daarbij mag weer na enkele jaren één MIJNTERRILL beklommen worden: niet alleen is dit sportief aantrekkelijk, maar op de top kun je genieten van het mooiste uitzicht van heel Limburg!!!

Het befaamde Mechels BoLogo_NPHK_Qi_CMYKs wordt nog exclusief voor twee MTB-organisaties toegankelijk gesteld. Eén daarvan is onze MTB Classic.

Vermeldenswaard is bovendien dat deze stukjes natuur exclusief voor deze organisatie toegankelijk gemaakt wordt (ze zijn alle privé-terrein!). Hier mogen anders nooit mountainbikers rijden: dus een unieke gelegenheid.

Waarschuwing:

Omdat zovele stukken van het parcours exclusief voor ons evenement beschikbaar gesteld zijn, én enkel op deze dag, willen wij de deelnemers ervoor waarschuwen dat het gebruik van stukken traject op andere momenten in het jaar verboden is en tot boetes kan leiden! (Sommige domeinen worden zelfs afgesloten voor publiek als gevolg van ongeoorloofde toegang).

Enkel ingeschreven deelnemers mogen toegelaten worden tot deze privé-domeinen.

En bovendien…

Waarom zou je – omdat de vertrekplaats op een boogscheut van Maasmechelen Village ligt – niet dit actief sportief hoogtepunt combineren met een bezoek aan het attractieve Outlet-center of Decathlon Maasmechelen (je auto staat daar waarschijnlijk geparkeerd)?

Een heel gamma aan drank, een speciale winterbarbecue en gezellige standjes met fiets – gerelateerde producten en een rijkelijke (gratis) tombola, dit allemaal in het cafetaria van het Sportpark, zullen ook zorgen voor een mooie afsluiter.

TECHNISCHE FICHE

11de Euregio MTB classic
Zaterdag 18 november 2017
Adres: Gemeentelijk Sportstadion, Kolenmijn Limburg Maaslaan 2, 3630 Maasmechelen
Afstanden: 24 km – 34 km – 44 km – 55 km
Een organisatie van MTB De Toekomst Rekem ism WTC De Toekomst Rekem-Lanaken vzw, Bemong Cycling Team, Fiets-promo, VWB.
Start tussen 08u30 en 14u00
Prijs inschrijving: 5 € (leden VWB/WBV, kaarthouders Fietspromo:4 € – kinderen onder 15 jaar: gratis).
De troeven van de organisatie
Een van de mooiste parcours op MTB-vlak
Goede afpijling
Verkeersremmende maatregelen aan oversteekplaatsen en gevaaraanduidende signalisatie
Comfortabele douches voor dames en heren
Dubbele Bike-wash
Grote autoparkings
Beveiligde fietsparkings
Grote gratis tombola met tientallen prijzen
Dubbele bevoorrading voor 44 en 55 km.
Unieke toegang tot bepaalde privé-terreinen met uitdagende parcours
Drank en barbecue aan democratische prijzen
Reisweg: Via autosnelweg E314, afrit Maasmechelen – Lanaken naar Rijksweg N78. Volg de pijlen van “Leisure Valley” en/of “Decathlon” (en de speciaal gezette geel-fluorescerende pijlen). Het stadion ligt naast Decathlon Maasmechelen.

24 km 34 km 44 km 55 km
Mechels Bos X X X X
Meisberg X X X
Bevoorrading 1 X (km 10) X (km 20) X (km 20) X (km 30)
Helling Opgrimbie X
Helling 2 eiken X X X X
Sibelco en aanverwante kuilen X X X
Hellingen Litzberg X X X
Bevoorrading 2 X (km 32) X (km 42)
Connecterra (uitgebreid) X X

WordPress theme: Kippis 1.15