Club

Club info

Wie zijn We

De Krierecrossers mountainbike club een mountainbikevereniging die actief is in de omgeving van Otegem. De “Krierecrossers” zijn aangesloten bij “Cycling Vlaanderen”. Wij hebben een 80-tal actieve leden en richten elk jaar twee toertochten in. Eén in de maand Juli, de andere in de maand December. Telkens gaat het over meerdere verschillende afstanden, voornamelijk door bossen en onverharde wegen. De laatste edities konden we telkens op een groot aantal enthoesiaste deelnemers rekenen. Uiteraard nemen we in clubverband ook deel aan toertochten die door andere verenigingen worden ingericht. Op vele West- en Oostvlaamse tochten kom je de ‘Krierecrossers’ tegen! Uiteraard zorgen wij, tegen een aantrekkelijke prijs, ook voor de nodige club-uitrustingsstukken, zoals broekjes, truien. Wie interesse heeft kan gerust contact opnemen met iemand van het bestuur. En, goed om weten, je hoeft helemaal geen door de wol geverfde moutainbiker te zijn om lid te worden van de “Krierecrossers”

Onze nieuwe clubkledij voor 2019 tot 2023. In 2018 hadden we een clubkampioen die de meeste ritten gereden heeft, een klimkampioen met de meeste klimritten en 2 clubleden met grootste hart voor de club. Deze kampioenen kregen een aangepaste trui

Mountainbiken bij de Krierecrossers is samen onze hobby uitoefenen in een echte groepssfeer. Naast het fietsen vinden wij het “samen” fietsen eigenlijk nog belangrijker.

Bij de Krierecrossers rijden we 2 soorten ritten. Eerst en vooral zijn er VTT-ritten waar we wekelijks aan deelnemen, maar we organiseren zelf ook groepsritten of daguitstappen. Wissant, Dover,Beloeil, Heverlee, Maasmechelen…. zijn maar een greep uit onze eigen tochten die we de laaste jaren organiseerden.

BESTUUR

Vertegenwoordiger =    Frank Verschaeve
Financiën=  Anne Vandamme & Tom Verraes
Ledenbeheer =  Jeroen De Craemere
Zomer/Seyns Krieretocht =  Frank Verschaeve
Nieuwsbrieven =  Lise Léger
Materiaal = Stephan Sabbe
Kledij = Brecht Nuitten
Daguitstappen, Groepsritten,Kalender = Eddie Desloovere, Tom Verraes, Guy Desmet, Frederiek Noppe
Klassement & Website = Frederiek Noppe

Hystory

Mountainbikeclub “De krierecrossers” is ontstaan in 2001. Enkele Otegemse buren reden af en toe samen met de mountainbike. In het begin stippelden ze zelf ritjes uit op zondagvoormiddag maar na enkele maanden maakten ze kennis met de Vtt-tochten die georganiseerd werden in de streek. Al snel kwamen enkele vrienden de groep aanvullen en werd de club gesticht. Op die manier ontstonden de Krierecrossers. Een Kriere = een aardepad, een onverharde strook. In Juli 2002 besloten de leden om een zomer-Vtt te organiseren. De rit startte te Otegem en de rijders konden vooral genieten van de regio Avelgem-Kluisbergen. De club bleef aangroeien en in 2006 telden we 40 leden. Iedere zaterdag en zondag werd deelgenomen aan Vtt-tochten en werd er ook al eens een groepsrit of daguitstap georganiseerd. Vanaf dat jaar werd dan ook een winter-Vtt toegevoegd aan onze activiteiten. Deze tocht start telkens vanuit onze buurgemeente St.Denijs omdat we van daaruit een prachtig parcours kunnen aanbieden naar de Mt.St.Aubert. De Krieretochten zijn ondertussen gekend bij iedere mountainbiker. We streven er naar om als recreatieve mountainbikeclub te voldoen aan ieders wensen. Zowel de sportieve mountainbiker die houdt van uitdagingen kan bij ons terecht maar ook de mensen die slechts af en toe een korte tocht rijden zijn welkom bij ons. Ieder weekend wordt er deelgenomen aan Vtt-tochten, we voorzien telkens een groepsstart met de clubleden. Om de 5 à 6 weken geven we ieder lid de kans om zelf een tocht uit te stippelen. Bij deze ritten is de groepsgeest belangrijker dan het tempo. Alle leden ontvangen geregeld een nieuwsbrief die opgemaakt wordt door de voorzitter. In deze nieuwsbrief vinden de leden alle informatie terug over de voorbije ritten, de komende ritten en kan iedereen het reilen en zeilen van de club op de voet volgen.